tisdag 16 augusti 2011

Mer-väskan!

Man kan faktiskt återanvända det mesta. Gamla urdruckna Mer-förpackningar kan bli till en finfin väska!
Jag och min busiga lillgrabb ägnade stunden då lillasyster sov åt att tillverka just en sån. Han satt på golvet och körde full gas på symaskinen tills mamma skrek STOOOPP!!!


Så här gjorde vi:
Klipp upp och diska 21 förpackningar. Klipp ut "rutorna" så att du har sömsmån på ena sidan, då du lägger dem omlott för att sicksacka ihop dem.



Sicksacka ihop "rutorna" med varandra så att du har 7X2 rutor på varje sida och 2X2 rutor på varje kortsida. Botten sydde vi av 6 rutor som vi sicksackade ihop lite omlott för att få måtten att stämma med väskan. Sist av allt sicksackade vi fast botten på själva väskan från rätsidan. Det var lite trixigt att få fast botten, men det gick tillslut.
Foder i bomullstyg: klipp ut delar till fodret efter måtten på väskan + 1cm sömsmån runtom. (2 långsidor, 2 kortsidor och 1 botten.) På ovansidan lade vi till 2 cm, så att vi kunde vika lite tyg över kanten. När fodret var ihopsytt stoppade vi i det i väskan med rätsidan utåt och vek överflödigt tyg över kanten. Detta syddes fast med en raksöm runtom.
Handtag i skinnimitation: 2 remsor, 8X50 cm. Vik och sy ihop dem på längden med en raksöm. Sy fast dem ordentligt på väskan.

5 kommentarer:

  1. Tack för ett fint mönster på dregellapp i dina gratismönster! Jag lade ut en bild på min blogg och självklart länkade jag till ditt mönster!

    SvaraRadera
  2. Rackarns rolig idé! Bra att inte slänga förpackningarna tydligen....Måste testa detta till mina barnbarn. Tack för en kul och fin Blogg. Ha en fortsatt fin höst.
    Vilken duktig liten bus-son du verkar ha. Hälsa honom och beröm för det fina syarbetet....*L*...
    vonna
    http://vonnasniggeling.blogspot.com

    SvaraRadera
  3. Haha, du är rolig du:-) Full av ideér jämt. Man kan undra vad du får allt ifrån. Jätte läckert blev det iaf. En sådan väska är det nog inte många som har:-) Kram!

    SvaraRadera
  4. oj vilken rolig ide , tack för tipset .

    SvaraRadera
  5. Tack för ett roligt tips. Ska börja kolla på förpackningar framöver... =P
    / victoriacorner.blogspot.com

    SvaraRadera